Martin Heynen - Executive Coaching

EXECUTIVE COACHING

Executive coaching is gericht op bestuurders van ondernemingen en organisaties die een eindverantwoordelijke positie innemen. Daarnaast coach ik leiders, ondernemers, managers, (top)ambtenaren en andere professionals.

Executive Coaching is vaak een pittige zoektocht op het grensvlak van coaching en advies. Jouw werk kent een hoog afbreukrisico. En dus zijn je coachingsvragen navenant: moet je jezelf meer verbinden met medewerkers en collega’s, of is een gezonde afstand juist wenselijker? Je gaat hard, maar ga je niet te hard? Doe je nog wel de goede dingen? Ben je toe aan een volgende stap, of beangstigt de werkdruk je nu eigenlijk al? Hoe ga je om met die toezichthouder die in je nek hijgt of met die aandeelhouder die meer rendement wil? Hoe zorg je voor een ordelijke overdracht van je familiebedrijf aan een nieuwe generatie?

VOOR WIE

Ik werk voor multinationals, grote bedrijven, MKB-ers en zelfstandigen. Als jij het gevoel hebt dat ik de juiste keuze ben, kan ik je bijstaan. Het kan zowel gaan over zakelijke als persoonlijke thema’s. Ik ben erg nieuwsgierig naar jouw perspectief. Hoe zie jij de wereld, wat ontbreekt er, en wat kunnen we samen bereiken?

AANPAK

Kenmerkend voor mijn coaching is dat we direct aan de slag gaan, gericht op zichtbare en duurzame verandering van je gedrag en verbetering van je resultaat. Veranderen is volgens mij niet iets dat je doet bij de coach aan tafel, maar in de praktijk. De centrale vraag is daarom: welk ander gedrag ga jij vertonen, gericht op zijn wie je wil zijn en op het realiseren van je doelen. Ik heb een directe maar warme no nonsense aanpak, omlijst het werk graag met humor en houd niet van onnodig gepsychologiseer. Het gaat om de koppeling van verbetering van het resultaat en persoonlijke groei.

Ik vind het vooral uitdagend te werken met coachvragen op het grensvlak van coaching en advisering. Je bent ook van harte welkom om eens te komen praten als je ‘wordt gestuurd’ door een toezichthouder, aandeelhouder, je partner of anderen, of als je coaching onzinnig, onnodig of vaag vindt.

 

THEMA’S

Ik coach het meest op leiderschapsthema’s als:

  • omgaan met de impact, assertiviteit, profilering en macht van jezelf en van anderen.
  • omgaan met de verwachtingen van jezelf en met je eigen energie en werkdrift.
  • omgaan met complexiteit, conflicten en weerstand en je eigen behoefte aan control.
  • anderen begrijpen en het aangaan van constructieve verbinding.
  • leiden, sturen en ontwikkelen van mensen.
  • grenzen stellen en grenzen opgelegd krijgen (nee zeggen en nee horen).
  • omgaan met werkdruk, stress en een (bijna) burn-out.
  • als leider kwetsbaar durven zijn, twijfel en onzekerheid toelaten zonder aan kracht te verliezen.

HOE

Executive coaching komt voor in twee vormen. De eerste is een kortdurend traject gericht op het oplossen van een concrete vraag of omgaan met een bepaald dilemma. Meestal voeren we twee of drie persoonlijke gesprekken waarin we direct aan de slag gaan, gevolgd door kortere telefonische gesprekken, videoconferenties of chatgesprekken waarin we samen de voortgang volgen en tot afronding komen.

De tweede vorm is een serie van periodieke gesprekken, bijvoorbeeld eens per half jaar, waarin we ingaan op thema’s die op dat moment voor jou belangrijk zijn. Vaak wordt dat gezien als sparren of ‘onderhoud’. Dit is met name geschikt voor je als geen gesprekspartners op (zakelijk en psychologisch) niveau kunt vinden, of als je werkt in een omgeving die zeer competitief is of waarin je anderen niet in vertrouwen wil of kan nemen.

 

KWALITEIT

Ik ben gecertificeerd als Master Certified Coach (MCC) bij de International Coaching Federation (ICF) en als Master Practitioner bij de European Mentoring and Coaching Council (EMCC) . Daarnaast ben ik gecertificeerd in Marshall Goldsmith Stakeholder Centered Coaching, Executive Coaching met een gegarandeerd resultaat.

  

Voor de NOBCO, de Nederlandse afdeling van de EMCC, ben ik actief als assessor, supervisor, voorzitter van de commissie voor Permanente Educatie en lid van de Klachtencommissie. Ik ben aangesloten bij de NOBCO Vaksectie Executive Coaching.

Als executive coach ben ik zelf continu actief bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik houd mijn vak bij, zit in twee intervisiegroepen en heb een vaste supervisor.

Ik ben vrijwillig mentor en curator van vier verstandelijk beperkte en zeer gedragsmoeilijke mannen en vrouwen.

Martin was mijn coach op een cruciaal moment in mijn loopbaan. Martin zette mij voor de spreekwoordelijke spiegel en liet mij zien welke kracht mij voorwaarts stuwt en hoe ik mijn aangetrokken rem weer los kon maken. Hij acteert hierin empatisch en confronterend. Dus geen ‘zachte heelmeester’ maar precies en gedoseerd. Ook in latere ontmoetingen raakt Martin exact de goede snaar.

Normaal schrijf ik geen ‘aanbevelingen’ maar voor Martin maak ik een uitzondering. Een aanbeveling!

Radboud van Hal

Directeur CPO , Achmea

Ik heb Martin geconsulteerd met een vraag over de omgang met mijn bestuur. Martin benaderde mijn vraagstelling vanuit verschillende invalshoeken waardoor ik verschillende gebieden van mijn vraagstelling heb onderzocht. Hij was in staat om mij in korte tijd zelf antwoorden te laten formuleren op mijn eigen vragen, maar ook schuwde hij de wat meer directe methode niet.
Hij kan helder zijn visie geven op hetgeen besproken wordt zonder aanvallend te zijn. Hierdoor heeft de sessie vaart en krijg je vlot je eigen antwoorden op je vragen. Ook kan hij respectvol een spiegel voorhouden waarbij de ruimte wordt gegeven om de spiegel te verwerpen of aan te vullen. Ik heb de sessie als intensief en ook ontspannen ervaren. Ben verder gekomen in inzicht en weet welke stappen ik nu ga zetten.

Marijke Sibie

Dagelijks bestuurder, ECHO Amsterdam

In de wereld van executive coaches is het een verademing te werken met Martin Heynen. Professioneel, betrouwbaar, nuchter, doelgericht , empathisch, authentiek en met veel humor. Het is maar weinigen gegeven om zo mensen met ontwikkelingsvraagstukken of functioneringsproblemen terzijde te staan.
Frank Keepers

Global HR Director, Accell Group

Een aantal jaar geleden een goed coachingstraject doorlopen bij Martin. Vanuit mijn nieuwe rol als operationeel directeur zat ik met een aantal ontwikkelvraagstukken. Martin wist hier goed op door te vragen om zo de echte vraag (achter mijn vraag) op te halen. In een relatief klein aantal sessies mij de goede richting gewezen en mij zeer goed geholpen bij mijn ontwikkeling.
Andrew Koster

Senior Business Development Manager, TNO Buildings & Infrastructures

Martin is een stevige coach. Betrokken, maar zakelijk loopt hij een stuk met je mee. Respectvol en met humor zoekt hij met jou naar de kern van jouw vraag. Hij draait er niet om heen en geeft gerichte, toepasbare adviezen, maar soms moet je wel even zoeken naar jouw vorm daarin. Want Martin gaat het niet voor jou ‘doen’! Coaching met Martin leidt tot prachtige dialogen en inzichten, waarin hij zijn werk- en levenservaring productief maakt.
Han Nichting

Proces- en programmamanager , Svenon

Martin is able to listen without judging. He is there when you need him. Enthousiastic, but realistic. He really helped me. I can recommend him. Great guy!
Carlos Mendes Aguiar

Commercial Director Parcels and Ecommerce, Post NL

Martin ondersteunt mij als executive coach al vele jaren en ik heb hem regelmatig ingehuurd voor diverse klussen binnen de organisaties die ik leid. Martin weet als geen ander kernachtige vragen te stellen die me aan het denken zetten en die me meer inzicht geven in de wijze waarop ik functioneer. Zijn stijl ervaar ik als bijzonder prettig: direct, persoonlijk, confronterend maar altijd zeer betrokken en oprecht. Hij weet feilloos de vinger op de zere plek te leggen en durft door te vragen waar anderen afhaken. Hij helpt me om zelf te onderzoeken wat beter kan, maar reikt ook zelf oplossingen aan als dat nodig is. Tegelijk is hij een authentiek persoon waar ik erg goed mee kan lachen en discussiëren over een breed scala aan onderwerpen. En staat hij open voor feedback. Ik kan Martin van harte aan iedereen aanbevelen die executive coaching zoekt of advies op gebied van leiderschap en bestuur. 
Frank B. Martel

CEO, VX8000 Holding

Martin is een ijzersterke coach. Zijn profesionalteit, ervaring en persoonlijkheid zet hij volledig in om samen met jou op zoek te gaan naar je sterke en zwakke punten. Ik stond altijd vrij sceptisch tegenover coachen. Ik was bang om dingen aangeleerd te krijgen die niet bij me zouden passen. Bij Martin is dat juist niet zo. Hij laat je zelf ontdekken hoe je effectiever kunt zijn. Door zijn coaching leer je jezelf beter kennen. Geen kortdurende tips en tricks maar inzichten in eigen handelen die duurzaam effect opleveren. Zowel in het werk als prive. 
Yoeri van der Lugt

Directeur, De Herstelling

Ik werk sinds 2004 als opdrachtgever met Martin en heb ook enkele gesprekken meegemaakt als coachee. Waar Martin een meester in is, is om leiders die verder willen groeien als persoon en professional te stimuleren en te begeleiden. Martin past goed bij professionals die high performance van zichzelf verwachten en noodzakelijkerwijs willen leren van feedback. Dat is niet altijd makkelijk want bij het omzetten van feedback in nieuwe inzichten en gedrag zijn er doorgaans obstakels die overwonnen moeten worden. Dat gaat vaak om diepgewortelde patronen die opspelen als er druk op de ketel staat. Martin weet die te adresseren en stelt je in staat die te overwinnen om een volgende stap te maken. Met warmte en mededogen maar ook confronterend als het nodig is. Verwacht je een topprestatie van jezelf en durf je de confrontatie aan dan verwijs ik graag naar Martin.
Rob Rutten

Senior Vice President HR, Océ-Canon

PRAKTISCHE ZAKEN

Ik ben als Master Certified Coach (MCC) gecertificeerd bij de International Coaching Federation (ICF). 

Ik ben als Master Practitioner (MP) coach gecertificeerd door de European Mentoring and Coaching Council (EMCC) en de Nederlandse Orde voor Beroeps Coaches (NOBCO).

Gecertificeerd in Marshall Goldsmith Stakeholder Centered Coaching, Executive Coaching met een gegarandeerd resultaat.

Certificaat: CERT-EIAMP-20160510-10023

Martin Heynen Executive Coaching werkt conform de Internationale Ethische Code van de EMCC/NOBCO. In geval van klachten kunt u zich wenden tot de onafhankelijke commissie van de Nobco (www.nobco.nl)

Klik op het .pdf logo om de IEC te downloaden

Share This